De tuin aan de Bontehondstraat

Deze tuin ligt tussen de Steenstraat en de Bontehondstraat in. 
Een hoge muur met een poort met vazen op de kolommen verbergt een fraai onderhouden tuin.
Hij kan tijdens de Open Monumenten dagen bezocht worden, en wordt soms ook gebruikt voor openluchtconcerten. 
De huidige eigenaar heeft de tuin sinds 2013 in bezit en heeft de verwaarloosde tuin weer terug in zijn oude glorie hersteld.
Het aanwezig koetshuis dat sterk vervallen is, ten gevolge van de bouwwerkzaamheden in de Bontehondstraat, word in de komende periode weer verder opgeknapt. Het dak en de zijmuur  is reeds onder handen genomen en het houtwerk van ramen en deuren  wordt deze zomer hersteld. Volgend jaar komt het bezetsel aan de straatzijde aan de beurt. Bijzonder is dat de zolder balken zeer fors zijn. Waarschijnlijk is de zolder gebruikt als opslag voor grondstoffen voor de bierbrouwerij van Wauters in de jaren 1800.

Op de plattegrond van Hattinga van 1750 is de aanwezigheid van tuinen zichtbaar tussen de bebouwing. Op een oudere kaart lijkt  het net of er een straat  tussen de huizen ligt. Opvallend zijn de glooiingen in de tuin. Er is een duidelijk hoogteverschil aan de zijde van de Bontehondstraat. De tuin bevat een aantal oude bomen.

Centraal in de tuin staat de oudste tamme kastanje van Zeeuws Vlaanderen. Aan de zijde van de kerk staat links een oude es met een klein esdoorn en rechts nog een esdoorn. Verder zijn er taxus, lei-linden en platanen te vinden. Langs de lange zijdes van de tuin staat een beukenhaag met daarvoor hortensia .

Tijdens de opknapbeurt in de tuin werd de klimop van de bomen en struiken verwijderd. Hierdoor kreeg de overgebleven begroeiing de ruimte om verder te groeien.

Aan de rechterkant ziet men de achterzijde van het Refugium van Ten Duinen. Dit gebouw bestaat uit 4 woningen te weten Steenstraat 24, 26, 28 ( voormalig museum) en 30.

Tijdens de Open Monumentdagen zal de tuin zeker een bezoek waard zijn.